Thursday, October 28, 2010

Our life | Semporna, Sabah

lensa nurrkasih:

Around the corner
Semporna Holiday Resort

lensa kecil:

Ombak
Ombak yang menjamah
kakiku sekali
takkan dapat
kukenali lagi.
~A.Samad Said~

* Penyajak mungkin cuba mengibaratkan diri seperti pantai, yang mana setiap kali ombak menghempas kaki pantai, pantai itu berubah. Mungkin ombak disamaertikan dengan masalah atau dugaan yang melanda; setiap kali dugaan menimpa dan pergi, ‘the person’ melalui proses kematangan dan perubahan. Mungkin persepsinya terhadap kehidupan berubah; boleh jadi dirinya yang baru lebih sarat dengan lautan ilmu; atau mungkin dia kecundang dan nilai dirinya terhakis perlahan-lahan. Yang penting, ‘orang itu’ menjadi insan baru selepas diduga dan diuji dengan badai dunia. ~Kupasan puisi daripada Athirah Dahman, 30 Nov 2008~

6 nurr click(s):

Sasa Al-Sharif said...

love it :) kupasan yang sesuai, membuat aku merenung melihat pemandangan tu :)

黄清华 Wong Ching Wah said...

Paradise...

A FUN DEE said...

cantik.. ni yang rasa nak dtg sabah. sbb sabah je negeri yg saya tak jejak lagi =)

Nurr Kasih said...

Sasa: Thanks..renung jangan x renung :). ya kupasan yg menarik. boleh juga diumpamakan peluang yg ada hanya sekali datang; dan jika kita mengambilnya; mungkin tidak akan ditemui lagi :).

Nurr Kasih said...

Mr.Wong: Come and see. Semporna Island :).

Nurr Kasih said...

A FUN DEE:oh ye? jom dtg beramai2 ke sabah. pulau2nya yg cantik menanti :). (hehe promote negeri)