Sunday, October 31, 2010

Outing J.O.M - Part I | Batu Caves, Selangor

lensa nurrkasih:

J.O.M | Batu Caves
30.10.2010


Kredit picture Noorizam


lensa kecil: Saya berkesempatan mengikuti outing semalam yang diadakan di Batu Caves :). Ini outing pertama secara besar-besaran yang saya sertai. Seramai 105 orang photog telah bertemu di Batu Caves.

Seawal pagi, saya dan Zirah sudah sampai ke Batu Caves. Hujan lebat pagi itu. Tetapi alhamdulillah lebih kurang 9.00 pagi, hujan mulai berhenti dan aktiviti dimulakan dengan penerangan ringkas dari Saudara Ijam. Pada mulanya malu juga mengeluarkan 'gear'. Iyelah, melihat kamera peserta lain, lensa mereka yang panjang dan besar pula tu. Kami 'gear' comel je. Apapun selepas berkenal-kenalan dengan rakan peserta lain, semuanya menjadi natural. Begitulah bila photog bertemu, banyak ilmu dapat dikongsikan :). Terima kasih kepada Saudara Ijam dan rakan peserta di atas segala ilmu dan tunjuk ajar. GO semua!!

* Nanti saya kongsikan picture semasa outing :).

21 nurr click(s):

afzan said...

bestnya dapat pegi outing. mesti banyak yang belajar kan?

afzan said...

ijam? ni yg norizamsabran tu ke? wah sangat dengki!

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

jelesnya..saya nak ikutlah tahun depan....hehehhe...mesti best kan..

Sasa Al-Sharif said...

wow syok.. di tenom pun ada member anjurkan bengkel & outing. tgk la ni kalau rajin :)

Nurr Kasih said...

afzan: sila jangan dengki :). yup noorizam sabran. first time pengalaman outing ramai2 ni..mmg sgt best. dapatlah tanya2 pd yg lain. tambah ilmu sikit. tapi apapun kena byk practice dan terus belajar :).

Nurr Kasih said...

Muhamad Arif Bin Zaripin: ya..mmg sgt best. Insha-Allah ada lagi tu..boleh la join :).

Nurr Kasih said...

Sasa: o ya? klu ada masa dan kesempatan bagus juga join tu :)..outing JOM ni tak ada bengkel..cuma outing secara santai. klu ada bengkel lagi mantap tu.

yangyuyu said...

Rahmah-best kan dpt jumpa geng fotografi keep in touch-akak xleh view blog dgn jelas blogging guna henfon je tunggu laptop ok atau masuk keja lg 2mg,brla leh upload gambar huhu haru betui.nice to know u

afundee said...

ijam memang best.. kawan saya tu =)

~ustazah cyber~ said...

next tyme kita pergi sama2 lg..=)..insya-ALLAH..

thanks a thousand lot to akak...v(,^^)

Nurr Kasih said...

yangyuyu: nice to know u too kak ummi..hehe tunggu laptop sembuh dlu, pas tu boleh la bergiat semula. yg bln 12 tu kak, sya fikir2 dulu. mana tau ada rezeki :). ok keep in touch ye kak.

Nurr Kasih said...

afundee: oo kawan ye..ye dia mmg best. santai je outing tu guna leica :).

Nurr Kasih said...

~Ustazah cyber~: sama2 kasih hehe. yup Insha-Allah pasti outing sama nanti :). tak sabar nak tunggu broga hill tu hehe.

Sasa Al-Sharif said...

baru aku perasan, haidi pun buat pasal entri ni. mesti kamu dah kenal di sana kan :)

Nurr Kasih said...

Sasa: oo kami pi sama outing ye..tp x kenal la..ramai sangat :)

haidi takeAfoto said...

salam nurr..lawa gambar..nur suke warm picture ek...cntik...edit pakai pe?

nti nak join learn basic shah alam tu la..sape organize?serius nak join..kite jumpe kt sane la nak..

Nurr Kasih said...

haidi takeAfoto: salam. thanks..ok dah bagi link yg learn basic tu,klu free bole join :).

Nurr Kasih said...

haidi takeAfoto: pic nurr banyak yg warm ye? x perasan pula. mgkn suka pic ala2 mcm tu..tapi byk yg kena belajar lagi.

nurr guna photoscape atau photoshop buat editing..tp tau sikit2 je la :).

YuYun@HanleeYun a.k.a KuLaT_NaKaL said...

Nurr join J.O.M Batu Caves ni ek? Yun teringin gak join masa tu tapi seganlah lagi pun sorang je, takde member huhu..

Nurr Kasih said...

~ YuYun: a'ah nurr join. ye ke? klu tak ble kenal2 kan..nurr pun pegi dgn member yag baru kenal melalui blog juga. xpe2..InshaAllah next time ada outing lagi, bole kita pegi sama2 ye :).

Anonymous said...

belajar banyak