Thursday, December 16, 2010

Life is life | Pelabuhan Lahad Datu, Sabah

lensa nurrkasih:

Port
Lahad Datu

Biarkanlah segala sesuatu
mengalir seirama takdir.
Jangan sesekali kau tidur
kecuali tetap waspada.
Saat kau kerdipkan matamu kau akan tercengang
ternyata Allah telah mengubah keadaan.

* Life quotes: Life is a song, sing it. Life is a beauty, admire it. Life is a struggle, accept it. Life is a tragedy, confront it. Life is life, fight for it.

lensa kecil: Gambar ini saya ambil selepas menghantar anak-anak saudara ke SMSLD tempoh hari. Nur dan saya memang bercadang singgah ke Pelabuhan itu. Tetapi selepas mengambil beberapa keping gambar di situ, termasuk gambar Kapal M.08, baru perasan mereka-mereka yang ada di pelabuhan itu melihat kami 'semacam' je huhu. "Kawasan larangan ke?" tanya saya pada Nur. "Entah" jawab Nur. Saya ambil sekeping gambar lagi dan terus mengajak Nur pulang :).

14 nurr click(s):

yangyuyu said...

suka betul awk gambar warm camni kan

Faarihin said...

cantik..

mungkin mereka teruja ada awek comey bawak dslr.. power tu.. hahaha..

Nurr Kasih said...

yangyuyu: ye ummi..tak tau knp suka tone pic mcm ni..rasa mcm pic dulu2. tak cantik ke? huhu.

Nurr Kasih said...

Faarihin: tak tau la tu..tapi serius, semua pandang semacam je..ingatkan x boleh amik pic tp tak ada pulak sign bord kata tak boleh hehe..

hafeez.halim said...

diorg ingat reporter kot.. hehe tetibe org datang nk amik gamba diorg :)

diana said...

mungkin sebab kat situ jarang ada orang datang ambik gambar..
kan>>
cantik la gamba ni..akak suka..

yangyuyu said...

cantik le..warm saja..:)

黄清华 Wong Ching Wah said...

Tempat ni photogenic ! good processing for those colors...

黄清华 Wong Ching Wah said...

Semua picture I dalam night market tu tanpa flash ... cuma available light sahaja ...

Nurr Kasih said...

hafeez.halim: hehe mgkn juga mereka ingat reporter..dtg2 terus amik gambar haha..

Nurr Kasih said...

diana: thanks akak..ada kebarangkalian juha :). time tu mcm ramai je yg tgh tunggu bot utk ke pulau..

Nurr Kasih said...

yangyuyu: cantik ye?? hehe smgt sikit nak buat lagi haha..

Nurr Kasih said...

Mr.Wong: thanks..kat photoshop guna curve countryboost tone color ni..

Nurr Kasih said...

Mr.Wong: oo ok..sya kena byk practise lagi..sbb klu amik d tmpt gelap biasa guna pop-up flash, then pic jadi tak cantik...