Sunday, January 09, 2011

I Don't Want To Be A Pirate! | Muzium Samudera, Melaka

lensa nurrkasih:

Muzium Samudera
Melaka

lensa kecil: Gambar semasa ke Melaka tempoh hari. Kapal yang terdampar di atas darat ini dikenali sebagai Muzium Samudera. Dalam kapal ini, terdapat beberapa tingkat yang mempamerkan bermacam-macam barang-barang sejarah dan cerita asal usulnya. Insya-Allah di lain hari saya kongsikan ye :). Layan je la gambar ^_^.

Photography quotes: There is only you and your camera. The limitations in your photography are in yourself, for what we see is what we are. - Ernst Haas - Huhu.

16 nurr click(s):

adrenalina said...

like2x gambar sunset!!! =)

Faaein Himura said...

gambar sunset tu cantik.. I like!.. hehehe.. kata2 yang best nurr.. i like that quotes.. =]

bukan photographer said...

wow..nice pics, especially the sunset

fa10 said...

hari khamis lps posing kat kapal atas darat juga...
br jer suami kata nanti kita gi muzium samudera kat melaka.
seronok pula saya baca komen2 orang kat entry2 nor yg lepas...

yangyuyu said...

like like like

risanur said...

dah lama dah tak jejak kaki ke melaka...rasenya jejak kaki ke muzium samudra ni tahun 2000 kot...

afzan said...

tu dia black pearl dah keluar. tak sabar nak tgk gambar2 dalam isi kapal tu :)

Nurr Kasih said...

~ adrenalina: thanks =).

~ Faaein Humaira: nurr pun suka..semuanya dr diri kita kan..yg ptg jgn pernah give up ;).

~ bukan photographer: terima kasih..masih byk kena belajar ni..pic biasa2 je huhu.

~ fa10: hehe nti balik sini, boleh g muzium samudera ni..mcm2 kat dalam tu tp masa nurr pegi ramai sgt org..time cuti sekolah..

~ yangyuyu: thanks ummi :).

~ risanur: owh muzium ni dah lama ke? ingatkan muzium ni baru, sbb 2-3 thun lps pegi melaka x jumpa plk..mgkn nurr x perasan hehe.

~ afzan: black pearl??huhu. gambar en.afzan lagi power..angle2 menarik..em, isi kat dalam x byk sgt ambik sbb manusia berpusu2 time tu..heheh

ejai_ej said...

erk.. ko tak masok dlam ke afzan? ooo.. lupa.. kowang tak ge skali.. hahahahah...

/me dalam mood lemau... sembang ngan afzan tp dlm blog nurr.. hehehe.. ilek nurr jgn marah.. kang banyak kedut kat muka.. kasi tips siket yg sun set tu.. hehehhe

黄清华 Wong Ching Wah said...

I like the last one... of the tones.

Isteri Yang Comel said...

sangat cantek gambo kat sinie... suker nice foto shoot... teringin gak nak pegang kamera camnie..

Faaein Himura said...

wah.. header nurr dah tukar.. cantik!.. =]

yup.. sume dari diri kita.. kita yg menggerakkan lensa itu untuk terus berbicara.. =]

teca said...

Thank you for visiting me!

There are many interesting shots here. Glad to coming here.

Cheers!

Nurr Kasih said...

~ ejai_ej: entah sembang dgn afzan tp kat blog nurr huhu.. x marah pun :).

mcm mana nak bg tips, ajak ambil sunrise pun tak bole bangun haha..ala nurr main ambil je ni, ko lagi otai dari nurr.

~ Mr.Wong: Thanks Mr.Wong.

~ Isteri Yang Comel: gambo biasa2 je. kamera pun kamera entry level. Insya-Allah nti akan pegang juga tu.

~ Faeein Humaira: a'ah dah tukar..cantik ye?? thanks hehe. yup klu nak berjaya, teruskan belajar dan jgn pernah jemu :).

~ teca: you're welcome..thanks for visiting here too.

ab@h_Izz said...

salam....nice pictures, suka shoot cam gine..inginkan sendiri yg mnghasilnnya....

Nurr Kasih said...

~ ab@h_Izz: salam abah..terima kasih..gambar biasa je. Insya-Allah satu hari nti pasti akn hasilkannya sendiri juga. walau guna apa jenis kamera pun..