Monday, January 31, 2011

Kelas Basic | Rahsia Wedding Photography I

lensa nurrkasih:

Kompleks Rakan Muda
Puchong

Sebut nama Mu terukir merdu
Tertulis dalam sejadah cinta
Tetapkan pilihan sebagai teman
Kekal abadi hingga akhir zaman
(Istikharah Cinta - Sigma)

lensa kecil: Semalam, saya mengikuti kelas 'Rahsia Wedding Photography'. Alhamdulillah ada rezeki, so dapat join. Fuuhh.. memang banyak yang perlu diteliti sebelum shoot wedding. Apapun satu pengalaman menarik dan thanks a lot to AF yang memberikan ilmu dan tips. Sangat berbaloi ^_^.

20 nurr click(s):

Syam said...

Salam..waah, dah boleh amek job la ni :)

Sasa Al-Sharif said...

wah bestnya, selama ni aku shoot wedding secara rambang ikut sukati aku ja. teringin jgk belajar tips2nya

Nurr Kasih said...

~ Syam: salam..Insya-Allah. dah tau serba sedikit ni dlm hati macam wahh..banyaknya yg tak tau? hehe. slow2..Insya-Allah boleh :)

Nurr Kasih said...

~ Sasa: nurr pun amik pic wedding hari tu ikut suka hati je..rasa semua nak shoot..huhu hingga rasa habis tenaga dah..lps dtg kelas ni baru tau..ooo mcm tu ke? klu tau teknik dan tips sebenarnya memudahkan kerja dan save tenaga :).

Apapun sebenarnya semua dari kita..kretiviti masing2, pengalaman. selain itu mestilah dipandu dgn ilmu :).

yangyuyu said...

nur kasih kesian si puteri eh fifi tak nampak kepala hehehe..style ye..

sabtu ni, kita jumpa ok:P

Nurr Kasih said...

~ yanyuyu: hehe..saja buat surprise muka Fifi :).

ok Insya-Allah..apa2 hal nti nurr sms ye :D.

adrenalina said...

menarik!!! nanti leh tgkap gambar2 yg menarik lagi...

Nurr Kasih said...

~ adrenalina: thanks adrenalina..Insya-Allah. step by step :)..

黄清华 Wong Ching Wah said...

Good shot.

Nurr Kasih said...

~ Mr.Wong: thanks.

lensataibah said...

Salam...
Mungkin boleh ambik bhg tangan pengantin ja nurr...Biasanya kat tangan pengantin ni ada cincin pengantin atau inai...nampak "moment perkahwinan' sikit.Gambar di atas 'suprise' sikit ...siapa tu??...:))

CathJ said...

wowwwwwww beshhhh nyerrrr... :D

bukan photographer said...

kongsi la sket ilmu wedding photography..nak pergi puchong jauh sgt plak..hehe

Nurr Kasih said...

~ lensataibah: salam kak. ada juga ambil gambar mcm tu kak, tangan je tp x berapa menjadi, jd x upload hehe. gambar ni adalah model masa kelas wedding tu :).

~ CathJ: mmg best kak :D

~ bp: Insya-Allah apa yg ada nurr akan kongsikan. kat sana pun tentu ada kan, x perlu la dtg puchong jauh2 ni :).

♥ manje ♥ said...

boleh la kongsi tip2 nati... kita pon suke amik gmbr... suke2.. :)

salam kenal

afundee photography said...

wah sudah boleh JV wedding photography =)

afzan said...

makin bertambah ilmu nurr. bagusla :)

Nurr Kasih said...

~ ♥ manje ♥: salam kenal..sama minat dan sama2 terus belajar :).

~ afundee photography: tambah ilmu sikit2..Insya-Allah =)

~ afzan: Alhamdulillah..thanks en afzan. ada rezeki dan peluang..nurr pun join :).

white rose said...

suka biru...
biru mendamaikan...

syok laa dapat snap gambar2 wedding...

Nurr Kasih said...

~ wr: biru firus :)
ni model utk kelas wedding..