Friday, January 07, 2011

The light path | Mutiara Damansara

lensa nurrkasih:

Thursday evening
Mutiara Damansara

Di mana aku berada
adakah masih enak dalam buaian hidup
sambil berpoya-poya dengan masa
dalam langkahan biasan fatamorgana redup?

Masa bagaikan menderu
aku terlupa betapa besar kerugian
jika aku menggadaikan sebuah ketaatan
sedarlah diri sebelum sampai di hujung waktu.
~ lensanurr, 10am~

lensa kecil: Salam Jumaat kepada semua. Oh, tak sabar sebenarnya nak merakam sunrise :). Moga dipermudahkan, Insha-Allah. Ada sahabat-sahabat yang ingin menyertai?? ^_^

22 nurr click(s):

hafeez.halim said...

Nice artificial lens flare, tp sky tue ader blown sket.. But, still nice peek!! ;)

bukan photographer said...

artificial flare ke??tak nampak macam artificial pon..kat sin tengah musim hujan, memang tak dapat nak tgk sunrise

yangyuyu said...

kwn sy kata ramai yg miss subuh gara2 nak kejar sunrise kat broga tuh..huhuhu

ejai_ej said...

huhuhu.. lawa2... artificial lens flare ke tu? tak reti nak beza artificial dengan original sebenarnyer. hehehehhe

hafeez.halim said...

aku nmpk macam artificial,tp bukanlah fully artificial (penambahan kesan gamba pada flare + gamba dah ditona) ;) hehehe Kontroversi btulla kenyataan aku nie.. huhu :D

Nurr Kasih said...

~ hafeez.halim: artificial lens flare tu mean buat ye?..huhu yg ni betul2 punya cuma mgkn tone dah ubah sikit. a'ah kat langit tu mmg blown, sampai x ada detail kat langit. nway thanks :).

~ bukan photographer: hehe ni flare betul, tp flare yg x menjadi pun..saja2 upload je.

kat sini pun petang biasa hujan, tak tau ada rezeki ke nak ambil sunrise nanti :). thanks datang singgah n komen.

~ yangyuyu: ye ke ummi? aduh x boleh la mcm tu..tp this week dia pegi survey kat broga tu..tgk mcm mana..kita tunggu info dulu ye :).

Nurr Kasih said...

ejai_ej: huhu..flare yg tak menjadi pun..kebetulan je dapat huhu. nurr pun x reti sebenarnya haha..layan je la..

Nurr Kasih said...

~ hafeez.halim: tak ada la kontroversi pun, boleh sama2 belajar. it's ok..komen yg membina ni..ya nurr edit tone sikit, yg flare tu mmg betul. flare kebetulan dapat :D

hafeez.halim said...

Sama2lah kita belajar.. hehe ;)

Nur & Yangyuyu - otw ke Broga tue ader satu Petronas or shell (area pekan smenyih sblum trun left ker Nottingham Uni / Broga) kat situ ader surau leh solat subuh. Dr situ, lagi 10 - 15 mins drive dah smpai broga

黄清华 Wong Ching Wah said...

Nurr,
Nice one...

Happy Friday,
Wong

white rose said...

kadang2 apa yg kita mahukan sesuatu itu, kita kena berkorban yang lain untuk mendapatkannnya...

jangan kerana sesuatu perkara yang terlampau asyik, kita abaikan segala2nya...

nice laa pic ni nur...
shingga kini sy masih tiada kesempatan untuk bersama sunrise...

A FUN DEE said...

nurr untuk solat subuh tu xde masalah.. dekat dengan broga tu ada surau dekat petronas.. saya plan kita kumpul di petronas tu..solat siap2 n boleh jalan terus sbb da tak jauh dari situ.. =)

adrenalina said...

smoga dpt berjumpa dengan mentari pagi =) ... xsbr nak tengok hasil2 nur...

Nurr Kasih said...

~ hafeez.halim: ye sama2 belajar :). thanks atas info.oo kira dlm 10-15min dah dkt la tu..

~ Mr.Wong: thanks..

~ white rose: betul white rose :). kdg2 apa yg kita suka, x semestinya baik utk kita dan apa yg kita x suka, x semestinya xbaik pula utk kita.

thanks..pic biasa2 je. Insya-Allah, dgn usaha akan dpt juga merakam sunrise nti tu :D

Nurr Kasih said...

~ A FUN DEE: Oh ok. alhamdulillah klu mcm tu :).

Nurr Kasih said...

~ adrenalina: thanks adrenalina :). Insya-Allah mudah2an. maklumlah skrg ni musim tengkujuh :).

hehe xtau la hasilnya mcm mana..apapun nti nurr kongsikan :D.

CathJ said...

lovely.. :D

Nurr Kasih said...

~ CathJ: thanks kak :D

Faaein Himura said...

bestnya nurr.. teringin nak join nurr.. nak minta ilmu dari nurr.. hehehe.. =]

Nurr Kasih said...

~ Faaein Humaira: Faaein duk mana? jom la join sama :). huhu minta ilmu? sama je kita Faaein..share2 ilmu boleh la heheh.

bukan photographer said...

hafeez.halim > bukan kontroversi, pelik je sebab xnampak macam artificial..huhu..

nurr kasih > nak kene tunggu monsoon abes la baru bleh g shoot sunrise

Nurr Kasih said...

~ bukan photographer: a'ah kena mcm tu la. x pe lepas ni boleh amik sunrise @ sunset..belah sana lokasi sunset cantik2 kan :).