Tuesday, February 22, 2011

Renungan Alam | Broga Hill, Semenyih

lensa nurrkasih:

Edited: LR
Broga Hill, Semenyih

Renungan Alam

Lihatlah pada alam jagat maya ini,
Lihatlah pada tampaknya dirimu,
Tidak terjangkau maha hebatnya ciptaan,
Tiada siapa yang mampu,
Kecuali Dia yang termampu.

Tika renungan itu memuncak,
Hati nurani mendetik rasa,
Bagai ingin bersatu dalam pelukan,
Pada indahnya alunan alam ini,
Terbentang sempurna tiada tepi.

Kerdilnya terasa diri,
Lantas memuji dan mensyukuri,
Pada nikmat yang mengalir di setiap denyut nadi,
Moga hamba menjadi pencinta hakiki,
Perindu pada pertemuan Illahi...

~ PUTRA RMAN~
iluvislam.com

10 nurr click(s):

kira kekuri said...

Subhanallah..sungguh cantik gambar tuh.
Gambar membawa seribu makna :)

Sasa Al-Sharif said...

nice color. main hue & saturation ka?

afzan said...

wah nurr dah berjinak guna LR nampak :)
bagus. senang dan mudah ye dak?

yangyuyu said...

senang kan LR

Eza Ridzwan said...

cantek warna lalang tuu..
lokasi?
nice job dear!

Nurr Kasih said...

~ kira kekuri: segala puji hanya bagi Allah. thanks singgah sini :).

~ Sasa: a'ah..nurr saja godek2, last2 dpt mcm ni huhu..ohh thanks sbb bagi software ni dulu :D

~ afzan: hehe saja try2..senang klu nak tukar2 color.

~ yangyuyu: boleh la ummi tp banyak function2 kena study lagi :D

~ Eza Ridzwan: thanks kak. ni kat broga hill.

As said...

Salam..
Just follow your blog in a few days.To learn and look at all the faboluous pictures..
cantik n menarik..sy baru n nk jugak blajar shoot n edit cani..sila beri tnjuk ajar. ;)

LM said...

Cantik betul gambar..hanya yg pandai menilai pandai mengambil gambar sebegini :)

Nurr Kasih said...

~As: Salam. thanks As. picture biasa2 je ni.Apapun truskan belajar dan practice. Apa yg nurr tau, Insya-Allah nurr akan share :D.

Nurr Kasih said...

~ LM: aduhh gambar biasa2 je ni LM..nurr pun masih proses belajar lagi. apapun thanks sudi singgah dan komen :)