Monday, March 21, 2011

Hot Air Baloon Fiesta 2011 | 3rd Putrajaya | Part I

lensa nurrkasih:

Hot Air Balloon Fiesta 2011
Putrajaya

lensa kecil: Sabtu lepas saya berkesempatan pergi ke 3rd Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2011 di Putrajaya yang diadakan dari 17-20 Mac 2011. Ingatkan dah awal dah sampai pukul 8 pagi, rupanya itu pun dah terlewat. Dan kebanyakan balloon-balloon sudah pun diterbangkan di udara huhu.

Hanya sempat mengambil beberapa gambar balloon. Mengikut laman web rasmi event ini di sini, terdapat 20 penyertaan balloons dengan pelbagai bentuk dan rupa dari beberapa buah negara. Tetapi saya hanya sempat merakam beberapa ini sahaja. Layan je la picture ini :D.

Balloons yang sudah jauh diterbangkan :)

Balloon Duo (Belgium)

:)

:) :)

Balloon Darth Vader (Belgium)

Balloon Mauriske (Belgium)

Balloon Doraemon (Japan)

Ok picture lain nanti saya kongsikan ye ;).

20 nurr click(s):

afzan said...

1st wah tetiba jadi komentar pertama
ruginya tak dapat pergi sana

white rose said...

fuyyoh mat saleh lambai2 kat nur...
femes tu...kekeke...

Sasa Al-Sharif said...

mat saleh sangka akan masuk akhbar. dah mcm dekat oversea sudah

Eza Ridzwan said...

silap tarikh tuh..ihik!ihik!ihik!17 - 20 Mac ekceli...tapi memg bes kan thn nie punya...last year xde byk sgt balloons nye...

layan -> http://ezadatul.blogspot.com/2011/03/fiesta-2011.html

黄清华 Wong Ching Wah said...

Oh, I terlepas semua ni, went to event at wrong time... maybe next year !

Nurr Kasih said...

~ afzan: woo laju jd 1st pengomen :D. xpe tgk dr jauh je la hehe. tp btl meriah, ramai sgt org. klu dtg awal kul 7, sure dpt tgk smua balloon.

Nurr Kasih said...

~ wr: tu la pasal..otw nak pi tapak balloon tu, lalu plk balloon ni dkt atas kepala. apalagi shoot la dan pilot balloon duo tu lambai plk..hehe femes kejap :D

Nurr Kasih said...

~ Sasa: tak de maknanya Sasa. dh semua org aku tgk kat fiesta tu bawa kamera besor2 huhu..

kebetulan je dia terpandang aku kt bawah tu, dia pun lambai la hehe.

Nurr Kasih said...

~ Eza Ridzwan: thanks kak..dah betulkan hihii..silap plk da.

mmg best kak cma tu la xsempat nak ambik byk pic. dah lewat sampai huuu..kiranya akk lagi byk pic balloons tu :D

Nurr Kasih said...

~ Mr.Wong: yup Mr.Wong, kena dtg awal..kul 7 dah sampai kat event tu. kul 8 semua dah terbang huhu. InshaAllah next year! :D

eezance said...

salam'alayk..

wahh... cantik gmbr... kak Nurr.. bestnye dpt tgk byk2 belon... time sy pegi ada 4 je.. huhu.. xpe2.. next time~ :)

Nurr Kasih said...

~ eezance: salam.. thanks dear. pic biasa2 je. ni pun akk xbyk dapat shoot. xpe InshaAllah next time :D

enasoffy said...

Weee... bestnya kak kat sana...
tiap2 taun simpan hajat nk ke sana, masih belum tercapai.. =)

cts said...

teringin nk tgk yg doraemon..thn ni tk pegi sbb ada hal...kena tunggu next yr la:)

Nurr Kasih said...

~ enasoffy: xpe next time ada lagi..ada rezeki boleh dtg. tp nak dtg kena awal, bru nampak belon :)

Nurr Kasih said...

~ cts: InshaAllah next year. hrp2 doraemon ada lagi :D. pi sabtu tu pun, cuaca mendung je. jd pic putih je huhu.

~roslinda~ said...

nurr, chantek!

adrenalina said...

tahun lepas pergi.. tp pada waktu tu kat tangan ada kamera handset 1.2 mgpixel hahaha...mmg orang lain mencabar keinginanku nk beli kamera besar gedabak...hahahah

tahun ini...xsempat.. tapi nice pictures nur!!! especially gambar ke-2 dan gambar Doraemon tuh yg plg suka...( sbb dulu2 suka sgt baca komik doraemon)

Nurr Kasih said...

~roslinda~: thanks roslinda..nurr dah baca ttg adik dania. semoga kuat utk hadapainya ye. Allah sts bersamamu.

Nurr Kasih said...

~ adrenalina: hehe..pegi bru2 ni pun mmg nak dikatakan smua org pegang kamera besar gedabak huhu.

pic doraemon tu mmg cute..nurr pun suka tp dia xtoleh kat nur pun hahah.