Sunday, March 13, 2011

Flower @6

lensa nurrkasih:

Flower
UKM

lensa kecil: Salam kepada semua? Bagaimana cuti hujung minggu anda? Tentu seronok kan. Selamat bercuti juga pada adik-adik sekolah ye. Cuti-cuti juga, tapi buku jangan sesekali dilupa.

Bunga ini nama apa ye? Gambar yang pertama tu kebetulan dapat dengan background yang gelap. Ambil picture tu dengan membelakangkan matahari petang yang terik dan hasilnya spot yang jelas pada bunga dan latar belakang iaitu tanah dan rumput tidak kelihaan. Tapi compo tak berapa menarik kot sebab kelopak bunga ada yang ter'cut' hehe. Picture seperti ini juga pernah dipublish oleh Sasa tentang spot metering di sini. Layan ;)

14 nurr click(s):

eezance said...

salam'alayk..

cantik nye! nak berguru dgn kak nurr la macamni~ :D

yangyuyu said...

mmg gambar itu tak perlu nampak keseluruhan kalau close up

nice...

Sasa Al-Sharif said...

wow. good spot metering :)

Nurr Kasih said...

~ eezance: salam.. thanks. InshaAllah share2 ilmu tu boleh. share apa yg kak nurr tau :p

Nurr Kasih said...

~ ummi: owh ye tak ye juga :D..thaks ummi..

Nurr Kasih said...

~ Sasa: huhu.. masih byk lagi kena belajar :D

white rose said...

kreatif & cantek...

Nurr Kasih said...

~ wr: pic biasa2 je wr. btw thanks..

afzan said...

ehem, ehem. speechless!

黄清华 Wong Ching Wah said...

Don't you just love this little flower, very nice shots...

Nurr Kasih said...

~ afzan: huhu..thanks..

Nurr Kasih said...

~ Mr.Wong: love all the flower :D

diarikeji said...

woahh.nice.pakai makro lens ke?

Nurr Kasih said...

~ diarikeji: pakai kit-lens. anyway thanks dtg singgah n komen :D