Friday, March 04, 2011

Sunrise :D | Mutiara Damansara

lensa nurrkasih:

Sunrise
Mutiara Damansara

lensa kecil: Saya selalu wish dalam hati, suatu hari nanti harap dapat mengambil sunrise atau sunset yang bulat tu. Tetapi tidak semudah itu. Lagi pula port menembak pun tak ada. Biasanya mereka dapat sunrise atau sunset bulat ini di tepi pantai kan. Iye ke? atau saya yang tak reti nak ambil huhu. So, wish hanya tinggal wish. Tetapi bangun pagi 2 hari yang lepas, cahaya yang masuk ke tingkap bilik lain macam je. Selak sedikit langsir dan lihat keluar tingkap. "Subhanallah, sunrise bulat lah." Saya pun terus capai 'gear' dan ambil beberapa keping gambar ^_^.

Walaupun tidaklah secantik mana, tapi saya berpuas hati. Finally, saya dapat juga. Kalau tak percaya tengok previous post saya tentang sunrise, sangat tak menjadi di sini, sini dan sini.. hehe. Ok, Insya-Allah cuba lagi :).

* Salam Jumaat kepada semua :).

12 nurr click(s):

syabil.sukor said...

salam Jumaat~ =D

Sasa Al-Sharif said...

boleh ambik di tepi laut untuk tangkap matahari tu. hari tu tunggu punya tunggu asyik dilitupi awan

黄清华 Wong Ching Wah said...

I like it ...

Nurr Kasih said...

~ syabil.sukor: salam jumaat :D

~ Sasa: iya tp jauh juga tepi laut dari rumah huhu.. d kk tanjung aru tu senang dpt kan?? cuma tgk keadaan awan la..

~ Mr.Wong: thank you. huhu pic biasa2 je.

Faaein Himura said...

subhanAllah.. cantik lah nur.. saya suka tengok.. teringin gak nak amik pic cam ni...

Nurr Kasih said...

~ Faaein Himura: Segala puji hanya bagiNya. btl faaein, lama dah teringin nak ambil mcm ni. bru dapat ni :D.

faaein pun ada rezeki, Insya-Allah boleh dpt juga..

Shatra said...

Cantik view ni..nak ambek trajedi macam ni, kena la awal bangun, nak cari angle cantik, prepair kamera, n apa kita nak then terus membedik..sya fikir semua yg sya sebut tadi semestinya ada dng pic ni..tahniah

adrenalina said...

a beautiful morning... n our heart fills with thousands of hopes... =)

Nurr Kasih said...

~ Shatra: thanks shatra..nurr biasa juga tunggu awal pagi tapi di ketinggian ini cahayanya mmg memancar2. .susah btl. cuma kebetulan hari tu bulat ja :D

Nurr Kasih said...

~ adrenalina: yups very beautiful morning..Insya-Allah sesuatu yg indah setiap hari akan d lalui :)

MamaChia said...

cantik dik nurr...teruskan menembak ..

Nurr Kasih said...

~ MamaChia: terima kasih kak. kebetulan ja dapat mcm ni hehe. Insya-Allah alan terus menembak :D