Tuesday, April 26, 2011

Wedding - Saleh & Hasma

lensa nurrkasih:

Wedding Saleh & Hasma
Subang Bistari

lensa kecil: Inilah gambar-gambar yang saya shoot 2 minggu lepas bersama Ummi. Barakallah kepada pasangan mempelai. Semoga dikurniakan keluarga yang sakinah, mawaddah wa rahmah. Ameen. More picture boleh klik di sini LensaNurr Photography :).

* Picture untuk reception, InshaAllah nanti sambung upload ye.

12 nurr click(s):

Faaein Talip Roy said...

cantik! jeles arr tgk nurr punya hasil.. mengkagumkan.. bila lah dapat berguru ngan nurr ni.. hehehe.. (^^,)

nurr guna mode apa ek untuk ambil pic potret ni.. lagi satu guna apa untuk kakukan subjek yang bergerak.. dah terai buat.. tapi tak menjadi aje... mesti ke kena guna flash untuk kakukan subjek yang bergerak tu?

Nurr Kasih said...

~ Faaein: huhu pic biasa2 je faaein. Faeein pun bole buat. InshaAllah bkesempatan nti kita boleh jumpa dan share sama yek hehe.

utk pic ni nurr guna smua manual dgn shutter 1/100-125. shutter yg cepat tu kakukan subjek. tapi klu dah guna shutter cepat, akan gelap sikit klu shoot indoor. kena sesuaikan pula dgn apeture dan iso. time ini saya guna iso 400 ke atas. tp tu la masalahnya bila iso naikkan, noise jelas sgt, lagi2 kamera beginner mcm nurr ni hehe. jd klu ada flash, selamat sikit. jd boleh rendahkan sikit iso. tp utk shoot indoor, mmg perlu ada flash :).

yg tu la nurr praktikan masa ambil gambar ni huhu. nurr pun byk tne. mungkin ada lagi cara yg lbh baik. nurr pun masih byk kena belajar :).

yangyuyu said...

lawa pulak gambar pakai kasut yg out of focus tu ye..style..hehe..tapi sy tak masuk kan dlm album pengantin, takut pengantin kata, apa ni gambar blur...hehehe...

looking forward for next appoinment:)

Nurr Kasih said...

~ ummi: haha..btl2,kena tgk client jgk. tp ni saja nak berkretiviti..huhu kreatif yg xmenjadi.

ok InshaAllah :)

Sasa Al-Sharif said...

kreatif :)

kadang2 aku tak berani nak berkreatif sgt ketika acara sbb takut org komen jarang nmpk muka diorang. untuk outdoor lebih best & fleksibel

adrenalina said...

wah..cantik semua gambar2 ni nur!!! =) ... gembiranya ...

adrenalina plg lemah kalau shoot event...msti xdpt sgt apa yg kita bayangkan hasilnya itu hahahah...

Nurr Kasih said...

~ Sasa: thanks :).

aku pun xberani sgt tapi masih mau juga berkreativiti hehe. ya rasanya kena tgk client jugak kan. klu yg biasa2 tu, rasanya xperlu kreatif sangat angel tu kot..nti diorang tak faham. yg penting muka diorang sentiasa nampak dan clear huhu.

Nurr Kasih said...

~ adrenalina: thanks..huhu pic biasa2 je tp nurr pun gembira hehe :).

teruskan usaha adrenalina. ala bisa, tegal biasa. InshaAllah lama2 ok jugak tu. nurr pun kdg2 byk juga yang angan2 nak buat mcm ini dan itu, tp last2 tak menjadi hu. takut je berkreativiti syok sendiri hahaha.

afzan said...

dah berjinak2 dgn gambar wedding nampaknya. keep up nurr!

Nurr Kasih said...

~ afzan: thanks..sikit2 je :)

eezance said...

cantik dan kreatif la kak Nurr! :D

Nurr Kasih said...

~ eezance: gambar biasa je eezance. anyway thanks ya..klu pic ada yg xkena, jgn segan2 bgtau akk ye. InshaAllah akan diperbaiki :D