Saturday, May 07, 2011

Blue dragonfly ~ | Kunak, Sabah

lensa nurrkasih:

Dragonfly
Desa halaman, Kunak

lensa kecil: Selamat berhujung minggu kepada semua. Semoga gembira bersama keluarga ye :). Saya upload lagi gambar semasa balik ke desa halaman tempoh hari. Picture dragonfly ini saya ambil di kawasan sungai. Ala-ala komander renjer menghendap musuh pula rasanya. Kena berendam di dalam sungai untuk mengambil shoot ini. Mesti tenang dan pergerakan pun slow motion supaya tidak menakutkan subjek he. Seperti biasa, cuma dapat buat close-up je la ^_~.

* Photography quotes: To spot the difference between an average picture and an excellent picture, you have to look at a lot of pictures. - Jim Beecher -

18 nurr click(s):

Mustaffa Khairul Azzam said...

wah...cantek sungguh..teruja...dah lame nk try wat cam nie tapi xberjaya2 lagi...

NasZ said...

cantik..teknik yang baik..saya tak pandai tentang tangkap gambar ni..

SEGMEN "JOM KONGSI PENGALAMAN SERAM"

Faaein Talip Roy said...

perghh... siap berendam tu yang tak tahan.. bestnya nurr... jeles tgk pic2 nurr ni.. bila lah saya nak dpt tgkp pic cam ni... [-_-]

yangyuyu said...

nurr kasih guna 50 mm kah? very nice:)

Daddy Cool said...

Cantik dan kreatif... DOF yang berkesan!

exyanne said...

I like ur blog too.. ^_^.v..

adrenalina said...

xper...close-up yg cantek!!! nanti leh lah cari makro lens pulak ek

esok hari ibu!!!

黄清华 Wong Ching Wah said...

Nevertheless, Happy Mother's day !

Nurr Kasih said...

~ MKA: thanks..cuba lagi..InshaAllah lama2 akan ok juga..practice make perfect :)

Nurr Kasih said...

~ NasZ: terima kasih sudi singgah sini..xapa tak pandai tentang tangkap gambar pun..memberi support pun suda memadai :)

Nurr Kasih said...

Faaein: hehe..berendam sikit je..tak pe faaein..pelan2 kayuh org kata, InshaAllah faaein pun bole..yg ptg terus belajar :)

Nurr Kasih said...

~ yangyuyu & daddy cool: thanks :)

Nurr Kasih said...

~ exyanne: ^_^

~ adrenalina: huhu xtau bila la dpt lens makro ni :). yup selamat hari ibu kepada semua ibu2 :)

Nurr Kasih said...

~ Mr.Wong: Happy mothers day :)

afzan said...

susah nak tangkap gambar sibur-sibur ni :)

Nurr Kasih said...

~ afzan: awal2 tu susah juga..tapi lama2 boleh jinak pulak sibur-sibur ni :)

SHM said...

wah , ala-ala komander renjer menghendap musuh , cambest jek :D

Nurr Kasih said...

~ SHM: heheh..tapi mmg best skali skala shoot mcm tu. rasa mcm orentasi pulak..kena merangkak di sungai yg cetek :D