Sunday, May 08, 2011

Photo Contest: The Best Sunset In Your Life

lensa nurrkasih:

Photo Contest
Putrajaya

lensa kecil: Saya try join contest lagi ;). Join untuk memeriahkan contest yang dianjurkan oleh kawan-kawan. Contest ini dianjurkan oleh afundee sempena harijadinya. Sebelum itu nak buat ucapan harijadi, bagi ucapan awal :).

"Selamat ulangtahun kelahiran fundee. Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, diberi kesihatan yang baik dan diberkati setiap usiamu. Ameen2."

Ok maklumat lanjut tentang contest boleh klik di sini.

Contest ini akan berakhir pada 11/05/2011.

Inilah gambar sunset yang saya dipilih ^_~. Gambar ini saya rakam sewaktu perjalanan pulang dari Putrajaya ke Bangi. Bukanlah gambar yang terbaik, tetapi yang pasti suasana saat itu memang sangat indah... Maha Suci Allah.

Senja itu
alam bagai tunduk pada garis ketaatan.
Di ufuk barat
warna jingga melakar rentak iramanya
indah, seindah titah Tuhan.
Mentari juga
tidak pernah lupa pada garis paksinya
sujud, akur, patuh
pada Tuhan yang Maha Pencipta.
Namun, kita sebagai insan berakal
mengapa selalu ingkar firman Tuhan??
~ lensanurr, 080511, 8pm ~

" Demi cahaya merah pada waktu senja. Demi malam dan apa yang diselubunginya. Demi bulan apabila jadi purnama. Sungguh, akan kamu jalani tingkat demi tingkat (dalam kehidupan). Maka mengapa mereka tidak mahu beriman?" (Al-Insyiqaq: 16-20)

" Sungguh, bukti-bukti yang nyata telah datang dari Tuhanmu. Barangsiapa melihat (kebenaran itu), maka (manfaatnya) bagi dirinya sendiri; dan barangsiapa buta (tidak melihat kebenaran itu), maka dialah yang rugi." (Al-An'am: 104)

* Lastly nak tag kawan-kawan ummi | afzan | adrenalina | Faaein | dan sesiapa sahaja yang ingin menyertai contest ini :). Chaiyok ^_~.

20 nurr click(s):

afzan said...

aku di tag, aku di tag. haish nak kena cari gambar sunset nak carik gambar sunset. btw, gudluck nurr :)

Nurr Kasih said...

~ afzan: hehe..haish..keluarkan je gambar sunset yang diperam2 tu..lagi meletup huhu..thanks, InshaAllah :)

bact said...

boleh join lagi ka??

EB said...

Lawa oh..

Nurr Kasih said...

~ bact: boleh lagi..hinga 11/05/11 :)

Nurr Kasih said...

~ EB: thanks EB. pic biasa2 je. pic kamu lagi lawa2 ba..

Faaein Talip Roy said...

wah... cantik! good luck nurr.. inshaAllah jap agi saya join...hehehe..

Nurr Kasih said...

~ Faaein: pic biasa2 je faaein.. ok sama2 join.. :)

Faaein Talip Roy said...

*perghh... panjangnya.. segan plak tetiba.. hahahaa..

baru je nak post contest tu ari ini.. -__-

Nurr Kasih said...

~ Faaein: haha..ok je pun :)

ok post jgn tak post ^_^

SHM said...

nice moment . gudluck ye :D

Nurr Kasih said...

~ SHM: terima kasih :D

peGuaM_BiSaYa said...

lawanya pix snset... gdluk darLa.

Nurr Kasih said...

~ peGuaM_BiSaYa: pic biasa2 ja..btw thanks ya.

Sasa Al-Sharif said...

wah, horizon yg selari memang sgt menarik. aku selalu tersenget.

gud luck :)

Nurr Kasih said...

~ Sasa: thanks Sasa..ukur pakai pembaris hehe. ba nda tertag pula ko ni..ada masa ko join sama ya :)

yangyuyu said...

sasa kalau senget betulkan aje..hehe...

nurr kasih sy takde gambar sunset percaya tak...huhu..awal2 funde dah ajak join contest tapi takde gambar

Nurr Kasih said...

~ ummi: percaya kot..iyelah sya terbayang ummi kejar sunset dgn bawa durani dan amani hehe. tapi mesti cantik sunset kat kg sg besar tu kan :)

yangyuyu said...

ahhaha..tau takpe...insyallah jun ni..:)

Nurr Kasih said...

~ ummi: hehe..ok tak dapat sunset nti, kejar sunrise pulak kat sana..msti cantik sgt :)