Tuesday, May 17, 2011

Saat merekah indah :D

lensa nurrkasih:

Yellow
Kembang setaman :)

lensa kecil:
Padamu..
Ada rasa yang bangkitkan semangat
Ada keyakinan yang tak terbeli
Di antara ribuan kuntuman
Kau merekah indah
Di antara 'harap dan nyata'.
~ lensanurr ~

*Bunga ada buat 'crop'.. terpaksa ^_~.

26 nurr click(s):

white rose said...

yellow...
tau tak kalau yellow ni ape maksud yg ditafsir oleh EDWARD DE BONO, ia adalah positif...

kalau pakai topi kuning, kita berada dalam mood positif...

warna kuning melambangkan sesuatu yg positif...

SHM said...

kaler cun . tp klu full lg lawa 'kot' :D

eqbalzack said...

Salam...
Abg eq akan umumkan keputusan GA 'I LIGHT U' pada Jumaat ini, 20/5/2011 pukul 10 pagi. TQ

Nurr Kasih said...

~ wr: oh ok..bole pakai tudung kuning..nti mood akan sentiasa positif sepanjang hari :)

Nurr Kasih said...

~ SHM: ya cantik kalau full :), tapi skrg mood utk buat makro. bagi nampak detail pd bunga..tapi xada lens makro, crop je la heheh.

Nurr Kasih said...

~ eqbalzack: wsalam..ok InshaAllah Jumaat nti kita singgah sana :D

黄清华 Wong Ching Wah said...

Cantik !
have a nice day !

Fieza79 said...

cantik...real je..
pandai la nur...expert sgt..

Nurr Kasih said...

~ Mr.Wong: Thanks...have a nice dat too :)

Nurr Kasih said...

~ Fieza79: thanks kak..pic biasa2 je. mana ada expert kak huhu..

Syam said...

Nurr, get a macro lens!

Hehehehehehe

Nurr Kasih said...

~ Syam: heheh..adakah ini racun??? sabar2..InshaAllah soon :D

Faaein Talip Roy said...

bunga apa ni nur?

kuning warna diraja.. cantik.. hehehe.. =]

Syam said...

Saya akan terus meracunmu :P

Nurr Kasih said...

~ Faaein: xtau apa nama dia hu..pandai tangkap gambar je. biasa bunga ni ada kat tepi jalan tp sbb dah close-up, tu yg Faaein xkenal kot hehe.

Nurr Kasih said...

~ Syam: haha..inilah keje otai2 ye..tabur racun ;p..sabar2 hehehe.

Mamachia said...

cantik, nampak detail juga wpun di crop. kalau frame lekat ruang tamu cantik ni.hehhe..

Nurr Kasih said...

~ Mamachia: terim kasih kak..adehh.. blm detail sgt ni kak. klu gantung di ruang tamu, nti nda dipandang plk hehe.

Faaein Talip Roy said...

owh yeker.. nanti sy tgk2 kat tepi jalan.. ada tak.. hehehe..

YuYun@HanLeeYun a.k.a. KuLaT_NaKaL said...

nice but kurang sharp..

Nurr Kasih said...

~ Faaein: ye..senang je nak jumpa bunga ni :)..

Nurr Kasih said...

~ YuYun: thanks singgah sini :). a'ah xsharp..next time nak try lagi :D

Faaein Talip Roy said...

tapi.. mungkin senang jumpa dekat area nurr kot.. kat tmpat sy cam tak de je.. =[

Nurr Kasih said...

~ Faaein: btl juga la faaein..mgkn kat cni senang jumpa..xapa2.. InshaAllah nti nurr upload wajah sebenarnya tanpa close-up ye heheh.

Syam said...

Hehe, itu otai yang lain la..saya beginner lagi :)

Nurr Kasih said...

~ Syam: hehe..xpe, sabar dulu..pulas dulu kit-lens ni sampai xlarat baru intai2 makro heheh..