Monday, July 25, 2011

Arowana | Bukit Merah, Perak

lensa nurrkasih:

Bukit Merah
Perak

lensa kecil: Minggu lepas kami Bukit Merah lagi. Dah jadi rutin setiap 2 bulan akan ke sana :D. Pergi melihat proses harvest kolam ikan Arowana. Kolam arowana MG 67D harvest pada hari itu. Seperti biasalah, bawa gear sekali. Sambil-sambil melihat proses harvest, sempatlah mengambil sedikit gambar.


Inilah ikan arowana tu. Boleh layari blog Jutawan Arowana. Hehe nama blog gempak kan. InshaAllah ^_~.

16 nurr click(s):

pete said...

wat apa p kolam ikan?
mancing eh?

Faaein Talip Roy said...

wah... mesti mahal ikan ni...

Nurr Kasih said...

~ pete: tgk ikan peliharaan..ada hasil ke tak..hehe

Nurr Kasih said...

~ Faaein: bole la beli sebijik gear klu ada hasilnya Faaein :)

LadyD said...

ni kalau mr hubby tengok nih, mesti dia geraaam je..pantang tgk bende yg berkaitan ngan ikan..

EB said...

Huuu ni blh beli full frame ni..
Blh beli 24-70mm f/2.8
Blh beli D3s ni... huuu..
Setakat 70-200mm f/2.8 hmm rasanya xda hal la..
lalalalalala.. hehehe...

黄清华 Wong Ching Wah said...

Cleverly done ...

Nurr Kasih said...

~ LadyD: hehe..kena bagi tgk ni :)

~ EB: semua bole beli EB..tp bukan aku yg punya. klu tak, lama suda angkat hahaha...huhu

~ Mr.Wong: tq :D

Fieza79 said...

oo..ni kolam arowana yg tepi highway tu kan...

Nurr Kasih said...

~ Fieza79: highway mana ye kak? yang ni kami exit ke bukit merah. lepas tol dlm 15 minit sampai kolam tu..dekat dgn laketown bukit merah tu..

yangyuyu said...

like..

Nurr Kasih said...

~ yangyuyu: tq :D

eda_ej said...

huhuhu.. ade catcibo.. =D

Nurr Kasih said...

~ eda_ej: catcibo ape ye?? huhu.. btl nurr xtau..

eqbalzack said...

salam nurkasihh,
hari tu ada menang GA abg eq kan? yg lampu tu...

Nurr Kasih said...

~ eqbalzack: wsalam..aah yg lampu tu..