Sunday, December 11, 2011

Puteri Qaseh | Kunak, Sabah

Puteri Qaseh
Happy duduk dalam bakul :)


* Refleksi diri.

"... orang yang gemar melihat aib dan kejelekan orang lain, fikirannya hanya diselimuti oleh aneka keburukan sementara hatinya hanya dikepung prasangka-prasangka buruk. Kerana itu, di mana-mana pun matanya melihat, yang nampak ialah ular, kala jengking, duri dan sebagainya. Di mana sahaja dia berada sentiasa tidak akan pernah dapat menikmati indahnya hidup ini. Nauzubillah..

Sebaliknya, orang yang begitu senang dan melihat nikmat dan menyebut-nyebut kebaikan yang lain bagaikan hidup di sebuah taman yang indah. Di sini anggrik, di sana melati, di mana-mana sahaja mata memandang, yang nampak hanya bebungaan yang indah, mekar dan harum mewangi. Di mana-mana yang terlihat hanyalah keindahan. (Maulana Jalaluddin Rumi)

10 nurr click(s):

yangyuyu said...

lama tak update-dah tak meriah geng kite semua apsal lama tak apdate blog:)

anyway nice pic

Cik Shiqa said...

cute nya.. ha ah la lama x update. sia menunggu ni gambar2 baru.hehe

Nurr Kasih said...

~ yangyuyu: aah ummi, ada kekangan je nak update blog :). ye la mcm x meriah dah. geng2 lain pn blog jarang berupdate kan ;(

Nurr Kasih said...

~ Cik Shiqa: btl cik shiqa, lama blog xupdate.. huhu nnti akan diusahakan update selalu hee InshaAllah :)

afzan said...

sekarang banyak ambil gambar baby eh nurr :)

Nurr Kasih said...

~ afzan: hi kebetulan mak2 baby nak saya ambil gambar baby2 mereka :)

haniaiman said...

cutenya kan baby pink nih..teringat masa anak2 LadyD masa depa jadik baby..tp masatu kekanda nikon lum ada lagi..

bukan photographer said...

comel je baby...nampak senyuman yang suci, ikhlas... :)

Anonymous said...

nurrsiek: baby yg sungguh sporting.....masuk dlm 'bakul' pon ble gelak sakan ngeh3

Beatriz said...

I like how you captured the joy of children,

Greatings,