Thursday, June 28, 2012

Sofia Zahra | Tanjung Lipat, Kota Kinabalu

lensa nurrkasih:

 
Ya Allah..
Terima kasih untuk angin yang menerpa ditiap detik..
Terima kasih untuk air yang mengalir di muara..
Terima kasih untuk nadi yang masih berdenyut..
Terima kasih untuk penjagaanMu ditiap desah nafas..

Ya Allah..
Terima kasih telah mengajari kami tersenyum meskipun sulit..
Terima kasih untuk ujian yang mendewasakan..
Terima kasih untuk iman islam dalam diri..
Terima kasih Ya Allah..

* Sempat ambil gambar Sofia di Tanjung Lipat.

 


Saturday, June 23, 2012

Stay strong | Tanjung Aru, Kota Kinabalu

lensa nurrkasih: 

Tanjung Aru 
Kota Kinabalu 

*Buat dirimu yang menghadapi ujian, kuatkan semangat dan azammu. Allah telah memilihmu. Bersabar dan redhalah. Seiring dengan masa.. Insya-Allah semuanya pasti akan baik-baik saja. Mohon kekuatan dari-Nya. Tiada kekuatan melainkan dengan kekuatan Allah jua.

Friday, June 15, 2012

Sayyidul Ayyam | 25 Rejab 1433H

lensa nurrkasih: 

*Allahumma salli `ala sayyidina muhammadin wa`ala ali sayyidina muhammad. للَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Monday, June 11, 2012

本を読んでください

lensa nurrkasih: 


Mengapakah? Asyik post title dalam bahasa Jepun je ni :). Sahabat, cuba bagi tips untuk menyemai sifat rajin membaca artikel/buku. Baru je start baca, fikiran dah tak fokus. huhu.. Hon-o-yonde kudasai. 本を読んでください。hehe.

Saturday, June 09, 2012

がんばって!| Semporna, Sabah

lensa nurrkasih: 

Lama dah saya tak stay up. Biasanya waktu malam, cepat je mata mengantuk. Sambil transfer gambar yang diambil beberapa hari lepas, terpandang pic lama ini. Tak tercapai lagi wishlist nak join trip ke pulau sekitar Semporna. Insya Allah ada rezeki nanti :).

* Selamat berhujung minggu semua. Setiap hari kita boleh memiliki dua pilihan. Kita boleh memilih sisi yang gelisah ataupun sisi yang tenang. Mestilah nak yang tenang kan. Jadi siapkan kerja, InshaAllah nanti hati pasti kan tenang huhu. Do your best! Ganbatte! がんばって!

Wednesday, June 06, 2012

Jadi lebih tabah | Bandar Sierra, Kota Kinabalu

lensa nurrkasih: 

* Ingati sekadar perlu. Ambil masa untuk muhasabah, agar diri jadi lebih tabah.