Monday, January 28, 2013

Model Cilik: Aimy Insyirah

Bismillahirrahmnairrahim: 

* Kalau ibu bapa nak buat photoshoot untuk baby seelok-eloknya ketika baby dalam seminggu hingga 14 hari kelahirannya, memang berbaloi. Baby masa itu memang asyik tido je, jadi nak posingkan macam-macam style memang senang. Kalau dah lebih tu, cabaran sikit la sebab gerak sikit pun baby akan terjaga. Apapun utamakan keselamatan baby. Kena berhati-hati ok :)

* Aimy 3 bulan.


Sunday, January 27, 2013

Teringat desa halaman.. Sungang :)

Bismillahirrahmanirrahim:

Allahu.. teringat desa halaman.
Hati yang sudah bertaut, selamanya akan saling bersahut.
Apapun sentiasa ada dalam setiap doa.

Thursday, January 17, 2013

Sayyidul Ayyam | Manisnya langit senja

Bismillahirrahmanirrahim. 

Aku menatap manisnya langit senja
yang entah ke berapa kalinya
dan hatiku merasa getarnya memuja Mu.

مَاشَآءَاللّهُ

Wednesday, January 16, 2013

Wordless Wednesday: Mudahkanlah..

Bismillahirrahmanirrahim.
  Dengan Mu, semua yang sulit menjadi mudah.

*Rabbi yassir wala tu'assir. Rabbi tammim bi khair.
 (Ya Allah permudahkanlah, jangan dipersulit. Ya Allah sempurnakan dengan kebaikan)

Sunday, January 13, 2013

Cuti sekolah: PETROSAINS Sabah II | Luyang, Kota Kinabalu

Bismillahirrahmanirrahim: 


Sambung gambar cuti sekolah lepas, kami mengunjungi Petrosains yang terletak di dalam Perpustakaan Negeri Sabah. Kecil je.. tak sama la macam Petrosains kat Klcc nun :). Apapun Danial dan Sofia suka sangat.. Buat repeat visit lagi  sebab tak puas main hehe. Di dalam sana cahaya lampu memang tak terang. Dengan gear ini memang kena naikkan full ISO, jadi jawabnya memang noise la. Pastu sengaja pulak tambah noise ;). 

* Up gambar di lewat malam pagi.. Ini la penangan minum kopi masa dengar presentation rakan-rakan tadi hu.

Friday, January 11, 2013

Cuti Sekolah: Ke PETROSAINS I

Bismillahirrahmanirrahim.

Cepat sekali waktu berlalu
Namun ada berita yang membahagiakan :).

* Ini cerita cuti sekolah baru nak upadate hu. Apapun nak ucapkan selamat berhujung minggu kepada semua. Moga ceria-ceria selalu.. 

Tuesday, January 08, 2013

Antara dua pilihan | Bali, Indonesia

Bismillahirrahmanirrahim. 

Antara dua jalan pilihan
gelap atau terang?

"Dan Kami telah menunjukkan kepadanya dua jalan, (jalan kebaikan untuk dijalaninya, dan jalan kejahatan untuk dijauhi)" (Balad: 10)

Monday, January 07, 2013

Di sana | Teluk Sepanggar, Kota Kinabalu

Bismillahirrahmanirrahim. 

#Gambar semasa pergi recce jalan ke pangkalan TLDM, Teluk Sepanggar, Sabah with Nur dan Cik Cemy :)


“Dan tiadalah kehidupan dunia ini hanya senda gurau dan permainan. Dan sesungguhnya negeri akhirat itulah kehidupan yang sebenarnya, sekiranya mereka mengetahui” (Al-'Ankabut 29: 64).

“Dan carilah pada apa yang telah dianugerahkan Allah kepadamu (kebahagiaan) negeri akhirat, dan janganlah kamu melupakan bahagianmu dari (kenikmatan) duniawi...” (Al-Qasas 28: 77).

Friday, January 04, 2013

Masih menunggu, di situ | Bali, Indonesia

Bismillahirrahmanirrahim.
 
Masih menunggu, di situ.
Optimis untuk terus bertahan, lalu maju.
Dan sungguh, Tuhan ada bersamamu.
~ Karena Puisi itu Indah ~



Tuesday, January 01, 2013

Minimalism: All is well

Bismillahirrahmanirrahim.

lensa nurrkasih:

#Hot Air Baloon 2011, Putrajaya

Beginning 2013.
All is well.
Hujan, syukur.
Panas, sabar.
Yang penting 'cuaca' diri kita... sejauh mana hati ingat Allah.
~Genta Rasa ~ 

Ya Allah, bantulah aku sabar dalam sukar, syukur dalam senang. Aamiin ya Rabb :)