Monday, February 25, 2013

Tembok tinggi | Melaka

lensa nurrkasih: 

Melaka

Andai tak dilepasi tembok dalam diri, selamanya tembok itu jadi penghalang.
Untuk mencapai kejayaan mesti bersungguh dan lakukan dengan penuh keimanan dan disiplin.

* Angin bawa kapal berlabuh.. agar bawa gembira. Tiada kekuatan melainkan kekuatan Nya.

Friday, February 22, 2013

Model Cilik: Sofia Zahra in pink

lensa nurrkasih:

Sofia Zahra
Bandar Sierra, Kota Kinabalu

Alhamdulillah... setinggi-tinggi rasa syukur ke hadrat Allah di atas segala sesuatu. Saya dah selamat sampai awal pagi tadi di medan perjuangan ilmu. Mudah-mudahan Allah permudahkan segala urusan kalian dan saya juga. Selamat berhujung minggu semua. Moga ceria-ceria selalu :)

Saturday, February 16, 2013

Ambil gambar dari 'hati' 3 | Kunak, Sabah

Bismillahirrahmanirrahim.

lensa nurrkasih:


Alhamdulillah.. cuti cny saya dapat balik ke kampung. Bestnya bila dapat bercuti di kampung. Lagi best bila dapat jalan-jalan cari gambar. Dan lagi paling best bila ada teman yang sporting menemani cari gambar :). Jejak gambar dari hutan, sungai dan tasik.

Saturday, February 09, 2013

Minimalism: Terus melangkah

Bismillahirrahmanirrahim. 

lensa nurrkasih:
Pantai Kuta, Bali


I asked Allah for strength and Allah gave me difficulties to make me strong,
I asked Allah for wisdom and Allah gave me problems to solve,
I asked Allah for courage and Allah gave me obstacles to overcome,
I asked Allah for favours and Allah gave me opportunities.
Maybe I recieved nothing I wanted, but I received everything I needed.. 
~ Unknown~

*Alhamdulillah... Allah permudahkan sebahagian urusan. Tunggu lagi kapal berlabuh.

Wednesday, February 06, 2013

Wordless Wednesday: Saling mengingat :)

Bismillahirrahmanirrahim.

lensa nurrkasih:
Puri Handayani Spa, Bali

Kita akan saling mengingat,
lalu saling mendoakan.
Dengan cara itulah,
kita akan senantiasa dekat,
walau telah dipisahkan ratusan kilometer jarak.
~ Karena PUISI itu Indah ~

* Nenek dan Cemy, get well soon ya.. :'(.

Sunday, February 03, 2013

Street photo with moment | Bali :)

lensa nurrkasih:

#1. We are watching you..

#2. Haa..??

#3. Reserve..

Haish bila nak belajar street photo ni :). Saya suka shoot street.. tapi yang ada moment tu memang jarang nak dapat. Kadang2 blur, kadang2 tiada moment... setakat candid photo je. Mata dan pemerhatian tidak cekap dan cepat membaca keadaan sekitar. Boleh lihat blog dan fb Fendi's Street Photography. Memang bestt!

Photography quote today: "I only know how to approach a place by walking. For what does a street photographer do but walk and watch and wait and talk, and then watch and wait some more, trying to remain confident that the unexpected, the unknown, or the secret heat of the known awaits just around the corner." – Alex Webb

* Salam ceria semua :)