Wednesday, August 10, 2011

Mengadu sepi. | Mutiara Damansara

lensa nurrkasih:

10 Ramadhan 1432H
Mutiara Damansara

Manusia bukan Sang Bestari
Membaca luka di hati
Madunya pahit, tidak berperi
Kerana mereka sepertimu, lemah mengerti

Mengadu…
Biar di dalam sunyi
Biar di laman sepi
Tiada suara kanan dan kiri
Namun datang bisikan rohani…
(Mengadu sepi - saifulislam.com -)

Aku ingin merasa khusyuknya sujud-sujudku tanpa urusan duniawi yang mengusik. Aku ingin merasa tenangnya diriku merasakan diri-MU dekat di urat leherku. Allah..

“Dan apabila hamba-hamba-Ku bertanya kepadamu tentang Aku, maka (jawablah), bahawasanya Aku adalah dekat. Aku mengabulkan permohonan orang yang berdoa apabila ia memohon kepada-Ku, maka hendaklah mereka itu memenuhi (segala perintah-Ku) dan hendaklah mereka beriman kepada-Ku, agar mereka selalu mendapat petunjuk (berada dalam kebenaran)” [Al-Baqarah 2: 186]

* Ya Allah.. izinkan dia, mereka dan saya yang masih mencintai Ramadhan ini untuk terus celik mata hati.. merasai, mensyukuri nikmat dan melipatgandakan amalan dibulan penuh barakah ini...

24 nurr click(s):

nong said...

^_^

Nurr Kasih said...

~ nong: he ^_~

nong said...

touchink..

EB said...

Insha'Allah..

Aku mencari khusyuknya dalam setiap solah ku.. Semoga Allah mempermudahkan bg ku.. Semoga terus diberi hidayah.. Insha'Allah...

♥ manje ♥ said...

orkid itu sejenis anggerik
itam putih itu menarik!

sentiasa syukuri nikmat berpuasa ~

ejai_ej said...

huhuhu.. kata2 puitis ko mmg terbaek.. aku cuma mampu anggukkan kepala je tanda setuju.. speechless.. hehehhe

labulabi said...

settle dah masalah saya.terima kasih ya.hihi.

Faaein Talip Roy said...

best lah nurr.. suka.. i love the pic.. and love the words.. semoga benar2 dapat menghayati ramadhan kali ini.. jom i'tikaf di masjid.. =]

eda_ej said...

sepi sungguh.. itam puteh..

Nurr Kasih said...

~ nong: sama2 muhasabah diri :D

~ EB: InshaAllah. Aamin..

~ ♥ manje ♥: tq manje. harus menyemai sifat bersyukur :D

~ ejai_ej: hehehe..puits sungguh ye? huhu peringatan untuk diri sebenarnya..mana yg baik ambil sebagai pengajaran, yg tak baik tegur2 la ye :D

~ labulabi: sama2 :).alhamdulillah.

~ faaein: thanks faaein :D. mari sama2 manfaatkan ramadhan kali ini. manalah tau ini yg terakhir kan huhu.

~ eda_ej: hehe kelam sungguh.

Faaein Talip Roy said...

hehehe.. nurr.. tu bukan tukar baju je.. tukar umah2 dia skali.. nanti tukarlah link tu..

sekarang link baru.. hehehe.. =]

Nurr Kasih said...

~ Faaein: huhu baru perasan..rupanya faaein tukar rumah..klu xbagitau, nurr xtau pun hehe.

ok nti tukar link :D. rumah baru, semangat baru heheh

Faaein Talip Roy said...

hehehe.. thank's nur.. nur.. tahu tak website mana yang ada sediakan template gambar untuk blogspot ni?

Nurr Kasih said...

~ Faaein: nurr pun xtau faaein huhu. tgkla template nurr pun plain putih je. tp nurr mmg suka yg simple mcm ni :D

LadyD said...

klasik..terbaik..tahniah.

Nurr Kasih said...

~ LadyD: huhu pic biasa2 je LadyD. btw thanks ya.

Sasa Al-Sharif said...

salam ramadhan buat nurr.. teruskan berkarya juga buat renungan semua :)

Nurr Kasih said...

~ Sasa: salam ramadhan juga sasa :). renungan utk diri sebenarnya, dan moga ada manfaat untuk semua :D

Cik Ecah said...

cantekkk sangt!

Nurr Kasih said...

~ Cik Ecah: terima kasih Cik Ecah :D

yangyuyu said...

nurr kasih bila nak jumpa..

abah aman said...

salam nurr,
Masih belum terlambat rasanya untuk abah mengucapkan salam Ramadhan buat nurr. Jangan terlepas lailatulqadar...

Nurr Kasih said...

~ yangyuyu: xtau la ummi. InshaAllah tunggu rumah terbuka ummi la :D

Nurr Kasih said...

~ abah aman: wsalam abah.. salam ramadhan utk abah sekeluarga juga. InshaAllah moga sama2 kita diberi peluang bertemu lailatulqadar. aamin..

* syukran abah jenguk nurr kat sini. blog nurrkasih, nurr private kan. InsyaAllah ada kekuatan nurr akan berkongsi kat sana juga..