Friday, December 21, 2012

Sayyidul Ayyam | Sudah bersawangkah?

Bismillahirrahmanirrahim.

lensa nurrkasih:


 
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Huhu lama blog tak berupdate. Semalam ada terbaca status En. Wazari Wazir :). "Percayalah cakap saya, nak buat blog atau nak set up blog bukannya susah. Kurang setengah jam pun boleh siap, tapi nak maintain blog, nak update blog dengan maklumat berguna, hatta nak menceritakan pengalaman kita bekerja seharian, adakalanya terasa bagai satu bebanan yang amat berat. Kita berbangga, senyum lebar, telling the world that we have a blog to share but after a while, our blog become "Old Kid On The Block" nobody notice it, and after a year, most blog died without notice, alangkah malangnya nasib blog tersebut".

Heheh.. Memang diakui, kadang liat juga nak update blog. Tapi adakala tu, datang juga semangat nak share sesuatu dan rasa happy bila dapat berkongsi gambar. Gambar tak lawa mana pun...  tapi harapnya ada manfaat yang boleh diambil. Saya juga sedang bermujahadah.. untuk terus sharing dengan semua. Harap sahabat2 yang lain pun terus berusaha update blog ye :).

*Salam takziah kepada keluarga dan sedekahkan Al-Fatihah kepada Allahyarham Sifu Rabani Ayub (fb) - Documentary Photographer and Photojournalist dari Sabah yang telah 'pergi' semasa menjalankan tugasnya. AL-FATIHAH.

2 comments:

Faaein Talip Roy said...

betul.. sama blog faaein juga.. kejap update kejap tak update.. moga apa yang dikongsi bermanfaat.. kena muhasabah balik.. sebab banyak aje yang tak bermanfaat.. =(

Al-fatihah buat yang telah pergi..

Nurr Kasih said...

~ Faaein: Teruskan mujahadah. Niat yang baik pasti Allah bantu. Ganbatte :)