Friday, November 23, 2012

Bali | Jalan Sulawesi

Bismillahirrahmanirrahim.

lensa nurrkasih:

# Jalan Sulawesi di Bali, Indonesia

Gambar ini saya ambil masa ke Bali tempoh hari. Kami di bawa ke Jalan Sulawesi ini oleh Pak Supir teksi sebab nak membeli kain. Katanya di kawasan ini banyak kain dan murah-murah. Murah-murah itu yang dicari he. Lokasi tempat kain ini di Denpasar iaitu capital city dan terletaknya pejabat pentadbiran bagi Bali. Terdapat dua buah bangunan dan disepanjang itu penuh dengan kedai kain huhu. Saya cuma beli dua pasang kain. Rambang mata juga nak pilih bila dah banyak pilihan :). Sehelai kain cotton dapat dalam Rp 88,000.00 atau dalam RM25. Kalau ikutkan memang nak borong banyak he.

Sebenarnya yang buat teruja ialah jumpa nama Jalan Sulawesi ini. Macam tau-tau je saya ingin menjejak Makassar, Sulawesi, Indonesia. Insya-Allah mudah-mudahan direzekikan :).

Thursday, November 15, 2012

Salam Maal Hijrah 1434H | Kunak, Sabah

Bismillahirrahmanirrahim.

lensa nurrkasih:

# Masjid Kunak

Salam Ma'al Hijrah buat sahabat semua :-).

Wednesday, November 14, 2012

Wordless Wednesday: Hati kita

Bismillahirrahmanirrahim. 

lensa nurrkasih: 

# Tanjung Agas, Negeri Sembilan

"Seluruh air di samudera lautan tidak bisa menenggelamkan sebuah perahu kecil, jika airnya tidak masuk ke dalam perahu tersebut. Maka, seluruh kesedihan, kegundahan, beban hidup di dunia ini tidak bisa menenggelamkan hati kita, kecuali kita membiarkannya masuk ke dalam hati kita sendiri." ~ Tere Liye ~

* Wordless ke? Hehe. Oh, quote di blog saya ni, kadang2 tak bersesuaian dengan gambar huhu. Apapun abaikan je. Peace ^^,

Friday, November 09, 2012

Minimalism: Mencapai matlamat | Melaka

Bismillahirrahmanirrahim. 

lensa nurrkasih: 

# Menara Taming Sari, Melaka

"Orang yang berjaya dalam hidup adalah orang yang nampak tujuannya dengan jelas dan berjuang kepadanya tanpa menyimpang" ~ Cecil B. Demille ~
* Oh ya, saya juga ada ikuti gambar-gambar Minimalism di fb. Siapa yang suka gambar minimal, boleh tengok ye. Saya memang sangat suka :)

Wednesday, November 07, 2012

Wordless Wednesday: Haruslah senyum :)

Bismillahirrahmanirrahim. 

 lensa nurrkasih: 

"Dan sesungguhnya, Dia lah yang menyebabkan (seseorang itu bergembira) tertawa, dan menyebabkan (seseorang itu berdukacita) menangis." (An-Najm 53: 43)

Senyumlah untuk 'mencipta' kegembiraan, jangan hanya menanti gembira untuk mencipta senyuman!