Saturday, October 16, 2010

Look to see the signs

lensa nurrkasih:

Close to nature
Madai Waterfront


lensa kecil: Hanya ini saja yang terdaya dengan menggunakan kit lens comel ini ^_^. Semakin kita mendekat, semakin ia terbang tinggi. Subhanallah..

* "Dan tidak seekor pun binatang yang melata di bumi dan tidak seekor pun burung yang terbang dengan kedua sayapnya, melainkan mereka umat-umat seperti kamu. Tiada Kami tinggalkan sesuatu pun di dalam kitab Al-Quran ini; kemudian mereka semuanya akan dihimpunkan kepada Tuhan mereka (untuk dihisab dan menerima balasan). "(Al-An'aam 6:38)

6 nurr click(s):

afzan said...

cantik! pakai lens apa ni? bukan macro kan?

KUNAK PRESS said...

salam, kupu-kupu dari spesies ini juga pernah sy rakamkan di Hutan Rekreasi dekat Air Terjun Madai beberapa bulan lalu.

nurr kasih said...

afzan: thanks en.afzan..ni pki kit lens. klu dpt makro lens, best juga pi hutan mencari serangga kecil :)

nurr kasih said...

KUNAK PRESS: wsalam..oh ya? kupu2 spesis ini yg ada time tu.. ada picnya yang boleh dikongsi?
Apapun, Terima kasih sudi ziarah di sini..

ejai_ej said...

salam... tips yg pernah saya dapat. kalau nak amek gamba serangga seperti kupu2 ke, pepatong ker, just stay at one place. mula2 serangga tu akan terbang. tp lama2 seranga2 tu akan pikir, kita sebahagian daripada nature. tp yang paling penting kener banyak bersabar. kalau saya.. confirm dah kener sembur dengan ridsect. hahahha

nurr kasih said...

ejai_ej: Wsalam..iya btl kena sabar kan..tp klu pi dgn family, biasa diaorg nak cepat je..tak ada masa nak tunggu lelama. jd apa yg sempat, amik je..hehe.

tp en.ejai sabar apa..tgk dpt dragonfly tu..cantik shot dia. anyway thanks atas perkongsian tips ye.