Thursday, October 14, 2010

Skywatching | Waterfront, Tawau Sabah

lensa nurrkasih:

Another view
Waterfront, Tawau


lensa kecil: Saya ambil gambar ini semasa bersama Nur menelusuri Bandar Tawau. Singgah sebentar di bahu jalan dan shot beberapa picture.

* "Allah, Dialah yang mengirim angin lalu angin itu menggerakkan awan dan Allah membentangkannya di langit menurut yang dikehendakiNya, dan menjadikannya bergumpal-gumpal: lalu kamu lihat hujan keluar dari celah-celahnya. Maka apabila hujan itu turun menimpa hambaNya yang dikehendakiNya menjadikan mereka gembira. (Ar-Rum: 48)

6 nurr click(s):

ejai_ej said...

salam.. gambo cun. yg 1st pic tu, cam ner nak wat awan jadi pop-up cenggitu ek?

nurr kasih said...

ejai_ej: wsalam..thanks, pic biasa2 je. pic en.ejai lg lawa2. saya ni masih terkial2 lagi psl kamera. masih banyak kena belajar.

1st pic tu, mmg awan cantik masa tu..tp rasanya sya ada pki filter jg..pinjam kwn punya..x ingat filter apa dh. pas tu cuma ubah sikit color curve & naikkan saturation dia.

Sasa Al-Sharif said...

nice, info yg terselit di setiap karya nurr menambah tarikan dalam pic ni. melihat sambil merenung :)

ejai_ej said...

thanks for the info Nurr. erm.. igtkan memula td HDR. tp tak nampak sangat cam HDR.

kalau nak compare gamba ngan pengalaman, saya rasa cam saya lagi merangkak2.. tu pon merangkak tak laju.. hehehhe

nurr kasih said...

Sasa: thanks ya..sentiasa support. info tu untuk peringatan diri sendiri sbnarnya tu..harap yg sudi dtg pn dpt merenung juga :).

nurr kasih said...

ejai_ej: sama2 la kita msh merangkak pn. Insya-Allah terus belajar dan berkongsi ilmu..mana tau dpt la berjalan pula hehe..