Thursday, July 28, 2011

Sofia Zahra | Sri Indah, Tawau

lensa nurrkasih:

Sofia Zahra
Baitul Sakinah, Tawau

lensa kecil: Gambar lama Sofia yang tersimpan dalam HD. Upload selepas digodek2. Ok layan dan peace... ^_~

Wednesday, July 27, 2011

DIY White Studio| Mutiara Damansara

lensa nurrkasih:

DIY
Mutiara Damansara

lensa kecil: Hujung minggu lepas saya ke Bukit Merah, housemate pula bercuti ke Cameron Highland :D. Sekembalinya, membawa pulang berjenis bunga-bungaan dan pastinya buah strawberi. Dan alang-alang rumah berseri dengan bunga, me'rajin'kan diri lah ambil gambar. Subhanallah bahagianya rumah penuh dengan bunga rose dan wangi pula tu ^_~.

"Semua orang layak untuk bahagia asalkan tahu erti dan melalui jalan yang sebenar dalam mencari bahagia. Tak perlu pergi jauh, bahagia yang di cari terlalu dekat… hanya berada di dalam hati sendiri!" ~ Genta Rasa ~

Monday, July 25, 2011

Arowana | Bukit Merah, Perak

lensa nurrkasih:

Bukit Merah
Perak

lensa kecil: Minggu lepas kami Bukit Merah lagi. Dah jadi rutin setiap 2 bulan akan ke sana :D. Pergi melihat proses harvest kolam ikan Arowana. Kolam arowana MG 67D harvest pada hari itu. Seperti biasalah, bawa gear sekali. Sambil-sambil melihat proses harvest, sempatlah mengambil sedikit gambar.


Inilah ikan arowana tu. Boleh layari blog Jutawan Arowana. Hehe nama blog gempak kan. InshaAllah ^_~.

Friday, July 22, 2011

Berjalan tanpa henti | Putrajaya

lensa nurrkasih:

Floria
Putrajaya

Bagaikan jauh jalan yang ditempuh
Langkah demi langkah akan digagah
Hari demi hari berjalan tanpa henti
Yakin ada sinar yang menentu
Kalau dah bertemu arah
Yakin penuh pasrah
PadaNya Yang Kuasa dikau berserah
Jika kau rebah jika kau kalah
Bersaksilah rahmatNya akan terserlah
(Berjalan Tanpa Henti - Devotees)

* Salam Jumaat kepada semua :).

Wednesday, July 20, 2011

Pancaragam Sekolah Alam Shah (SAS) | Putrajaya

lensa nurrkasih:

Floria
Putrajaya

lensa kecil: Ingat nak upload bunga lagi :). Huhu.. tapi nanti blog jadi kebun bunga pulak ^_~. Di Floria 2011 tempoh hari, saya bukan hanya sempat merakam gambar bunga tetapi sempat juga lah merakamkan persembahan adik-adik pancaragam dari Sekolah Alam Shah (SAS), Putrajaya. Teringat pula time sekolah dulu :). Sempat belajar tiup recorder warna hitam tu je. Tu pun tak khatam lagi huhu. Tengok adik-adik ni semua instrument canggih-canggih. Apa aktiviti ko-kurikulum yang anda sertai dulu ye?? Boleh la share :D

Tuesday, July 19, 2011

Bersama alam | Genting Highland

lensa nurrkasih

Green
Genting Highland

lensa kecil:Subhanallah.

Monday, July 18, 2011

Semakin menghampiri | Kunak, Sabah

lensa nurrkasih:

Sunrise
Kunak

lensa kecil: Ramadhan yang dinanti semakin men'dekat'. Ingat lagi doa kita di akhir Ramadhan yang lalu? Dengan izin-Nya ingin lagi dipertemukan dengan Ramadhan akan datang. Ramadhan yang menyediakan segala kebaikan, dilimpahi dengan segala kemuliaan, dihiasi dengan segala ketaatan, bulan di mana manusia membangunkan diri demi mengejar nilai Taqwa. Ramadhan semakin menghampiri.

*Salam takziah kepada keluarga almarhumah Dr Lo' Lo' yang meninggal dunia malam semalam. Semoga Allah mengampuni dan merahmati beliau..Al-Fatihah. Perginya diiringi doa jutaan pencinta Islam InshaAllah.

Thursday, July 14, 2011

Floria 2011 : Colorful part II

lensa nurrkasih:

Floria Putrajaya
9 July - 17 July 2011

lensa kecil: Masih lagi mood bunga-bungaan :). Ahad sekali lagi saya ke Floria. Seawal pukul 8.00 pagi kami dah sampai ke tapak bunga-bungaan. Pengunjung pun tak ramai lagi. Kali ini kami bawa Qaseh Qistina sekali, jadi tak boleh la bersesak-sesak sangat ;). Habis round dalam pukul 10.00 pagi, kami pun balik sebab baby pun dah nak tido :).

Tuesday, July 12, 2011

Floria 2011 : 'Rose' Theme part I

lensa nurrkasih:

'Rose' everywhere
Putrajaya


lensa kecil: Floria 2011 tahun ini bertemakan bunga mawar. Pelbagai jenis bunga mawar yang dapat dilihat. Subhanallah, tak jemu mata memandang melihat bunga-bungaan yang berwarna-warni. Bestnya kalau buat taman di halaman rumah yang penuh dengan bunga-bunga kan he.

* "Mawar, bertingkah-lakulah dengan akhlaqmu yang lebih indah dan cantik dari sebuah taman". - Dr. 'Aidh 'Abdullah Al-Qarni -

Monday, July 11, 2011

Sneak Peek: Floria 2011

lensa nurrkasih:

Floria 2011
Putrajaya

lensa kecil: Alhamdulillah saya berkesempatan pergi ke Floria 2011, Putrajaya sabtu lepas. Bergerak secara solo :). Pengunjung pun tak ramai lagi. Duduk senyap-senyap di rimbunan bunga-bungaan huhu. Selepas ni banyak la bunga-bunga kat blog saya ^_~.

Thursday, July 07, 2011

Langkah yang rapuh | Kunak, Sabah

lensa nurrkasih:

Desa halaman
Kunak


Opick - Rapuh

Detik waktu terus berjalan
berhias gelap dan terang
suka dan duka tangis dan tawa
tergores bagai lukisan

Seribu mimpi berjuta sepi
hadir bagai teman sejati
di antara lelahnya jiwa
dalam resah dan air mata
kupersembahkan kepada Mu
yang terindah dalam hidup

Meski ku rapuh dalam langkah
kadang tak setia kepada Mu
namun cinta dalam jiwa
hanyalah pada Mu

Maafkanlah bila hati
tak sempurna mencintai Mu
dalam dadaku harap hanya
diri Mu yang bertahta

Detik waktu terus berlalu
semua berakhir pada Mu

Wednesday, July 06, 2011

Wordless Wednesday: Passion

lensanurrkasih:

Berbaris Photog :)
Cyberjaya

Monday, July 04, 2011

Photoshoot - Mitilda Eroza :)

lensa nurrkasih:

Mitilda Eroza
Cyberjaya

lensa kecil: Buat photoshoot Mitilda dan keluarga di Taman Cyberjaya. Thanks to Ummi ajak shoot sekali :). Tak puas shoot masa ni dan banyak yang perlu diperbaiki. Apapun layan pics Mitilda yang comel dan cute ni ^_~.

Sunday, July 03, 2011

Taman Tasik Cempaka | Bangi

lensa nurrkasih:

Aktiviti Hujung Minggu
Bangi

lensa kecil: Apa aktiviti anda di hujung minggu ye? Minggu ini kami beriadah di Taman Tasik Cempaka. Kadang-kadang di taman ini, diadakan senaman perdana untuk penduduk sekitar. Seronok je :). Dan yang bestnya, suka melihat pelbagai golongan tua, muda, remaja, kanak-kanak, keluarga sama-sama berjogging. Dalam hati: "Subhanallah, sihatnya keluarga ni" :).