Wednesday, June 08, 2011

Renung seketika ;) | Mutiara Damansara

lensa nurrkasih:

Borders
Mutiara Damansara


Setiap detik ada masa terbaik untuk kita bermuhasabah diri. Kita undur selangkah ke belakang, untuk melonjak beberapa langkah ke hadapan.

Hari ini dan hari-hari seterusnya pasti ada air mata dan ketawa, ada mudah dan payah, ada patah dan tumbuh, modal kita cuma satu, hadapilah segalanya sebagai hamba Allah. Kita berusaha melurus segala tadbir, agar mampu menerima setulus segala takdir. Sentiasa mengharapkan yang terbaik, tetapi terus bersedia untuk hadapi yang terburuk.~ Genta Rasa~

14 nurr click(s):

Faaein Talip Roy said...

sangat bermakna!.. saya suka kata2 itu nurr... =]

adrenalina said...

me too!!! =) dan gambar tu ada maknanya...biar adrenalina tlg terjemahkan...

mungkinkan...
CINTA -- MENCaRi

atau

MenCaRi -- cInTa

Nurr Kasih said...

~ Faaein: hehe..nurr pun suka :)

white rose said...

wah...sungguh sesuai dgn tema...
urrmm...muhasabah diri...
itu yg lebih baik...


salam dimalam hari nur

Nurr Kasih said...

~ adrenalina: wah adrenalina.. sungguh mendalam penghayatan terhdp gambar :)...pics tu shoot kat border, xtfikir smpi ke situ hehe. kena tukar kedudukan pics tu kan.

but nice interpretasi :). boleh la diumpamakan sbg Muhasabah Cinta @ Mencari Cinta Agung ^_~.

Wahida Shukeri said...

like!!nice sangat sis..:)

EB said...

Deep meaning...
I like..

yangyuyu said...

nurr baru sy perasan, nurr cuba nampak kan tulisan guess kat spek tu ke...hehe sungguh macro la

muarra said...

semakin hari semakain lihai dan ahli saja nur dalam berekspresi olah kata dan rasa,, keren

ejai_ej said...

kengkadangkan aku tgk gambo yg ko amek simple je.. tp sangat menarik.. aku rasa cam aku nih jauh ketinggalan dari ko nurr.. isk... berapa tiang ko dah tinggalkan aku nih.. huhuhu.. gambo ko semua superb!!! (err.. aku tak pandai nak comment yg bab2 ayat yg ko post kat sini.. tengok gambo je..huhuhuhu)

Mamachia said...

takdir baik atau buruk pasti ada hikma disebaliknya....
terima dengan fikiran positif...pasti jadi lebih baik..

YuYun@HanLeeYun a.k.a. KuLaT_NaKaL said...

yup...pic yg simple tapi menarik... bile ekk dapat outing sesama?? :)

Nurr Kasih said...

~ wr: wsalam wr. ya mujahadah utk muhasabah diri..

~ Wahida: thanks sis..singgah sini. admire ur artwork :)

~ EB: thanks EB.

~ Ummi: hehe..ye mahhal tu kan :). speak sapa tu?? :D

~ muarra: biasa2 aja muarra. tulisan kamu pun puitis dan asyik jugak :)

Nurr Kasih said...

~ ejai_ej: biasa je la ejai..masi trus belajar jugak huhuhu. pics ko pun semakin maju apa. btw thanks ya. heheh ko xpyh komen ayat2 aku tu(kata afzan, ayat2 puitis hehe) ko komen je gambar2 aku ye hehehe.

lama bro afzan xonline kan?? :D

~ Mamachia: btl kata2 kakak..itulah yg sebaiknya kan :)

~ YuYuN: thanks Yuyun..ye la bila ek kita dpt outing sesama?? InshaAllah ada masa kita join je outing yg ada, kat sana nti ble jumpa kan hehe.