Saturday, November 06, 2010

Colorful light

lensa nurrkasih:

Color of the light
Make our world cheerful

lensa kecil: Kelmarin, saya bermusafir bersama SIL ke Bukit Merah. Sebelum ayam berkokok lagi, kami sudah turun dari rumah ;). Kemudian singgah solat subuh dan breakfast di RnR Sungai Buloh. Sempat ambil beberapa picture sebelum meneruskan perjalanan. Alhamdulillah segalanya dipermudahkan.

* Kata Hikmah: "Yang paling jauh bukannya bintang, mentari atau pun jua rembulan, tetapi adalah masa yang berlalu dan tidak akan kembali. Kelmarin yang luput menjadi secangkir kenangan, semalam yang terluput mengukir sesalan, yang ada hanya hari ini dan akan datang, gunakanlah hari ini dengan sebaiknya, kerana esok belum tentu milik kita, sedangkan semalam telah pergi buat selamanya" - Imam Al-Ghazali -

12 nurr click(s):

::debby:: said...

suke bokeh2 tu.

em, ni pakai lens ape?

Sasa Al-Sharif said...

jom join photography contest tema light anjuran shasinki shop :)

Cayril Ikhwan said...

bro...contest dia berlansung di mana...

Nurr Kasih said...

::debby::
nurr pun suka bokeh:)
ni guna kit lens..x sharp sgt kan hu.

Nurr Kasih said...

Sasa: photography contest tema light anjuran shasinki shop?? nurr mgkn blm layak lagi hu. ada link??

Nurr Kasih said...

Cayril Ikhwan: Jawab Sasa ;).

afzan said...

nak try juga buat cahaya yang out of focus cam pic pertama. sekali tengok menarik juga!

Nurr Kasih said...

afzan: kata org ada lens 50mm mudah rasanya nak buat bokeh cahaya2 ni ;).

afzan said...

haha.. :P

Nurr Kasih said...

afzan: hehe..kami yg kit-lens ni tggu pula hasil dari lens 50mm ye haha :D.

L.E.N.S.A-N.A.N.I said...

bokeh yg superb..

Nurr Kasih said...

L.E.N.S.A-N.A.N.I: thanks sis. bokeh guna kit-lens. ni pun dah habis pulas hehe. lens aperture kecik lagi bokeh superb :).