Monday, November 08, 2010

Take my picture, please :D

lensa nurrkasih

Lens in action
Tali air Bukit Merah

lensa kecil: Masih picture di BM. Sambil menunggu proses harvest bermula, sempat lagi 'kepang-kepung' mengambil picture bunga-bunga jalanan di tepi tali air. Sambil ambil gambar, terlintas juga dalam hati supaya berhati-hati, takut-takut ada pula mangsa terjatuh dalam tali air huhu.. Nauzubillah..

* Photography quotes: If you don't have much time to write a story, take a picture. - Anonymous -

14 nurr click(s):

Cayril Ikhwan said...

nice pic....kredit pada semua gambar

黄清华 Wong Ching Wah said...

A picture tells a thousand words.. leh...

Sasa Al-Sharif said...

wonderful :) wah berbokeh2 nurr ya

Syam said...

Cantiknye gambo nihh
Awk gne lens ape ye? :)

afzan said...

uish tak pernah pergi sawah padi lagi. kagum!

hafeez.halim said...

Nice peeks.. dah kene beli lens macro dah nie.. leh dapat sharp texture objek... he he he :D

Nurr Kasih said...

Cayril Ikhwan: terima kasih cikgu..

Nurr Kasih said...

Mr.Wong: Totally agreed. Pictures help us to remember and reminisce the events giving joy and inspire us :).

Nurr Kasih said...

Sasa: terima kasih. bokeh sikit2 je Sasa.

Nurr Kasih said...

Syam: gambo biasa2 je..sya guna kit-lens :D.

Nurr Kasih said...

afzan: hehe..ni bukan kat sawah padi la en.afzan..ni rumput2 kat tepi tali air tu :).

Nurr Kasih said...

hafeez.halim: terima kasih..lens makro?? adeh..kit-lens pn x tau sgt lagi hehe :D

hafeez.halim said...

Hahaha.. saje jer nak letak racun rumpai sket ;D Dun worry.. Lens2 lain tu juz Bonus jer + design for special purpose for shot enhancement. Paperpun, Kit lens still 1 of the sharp lens. Set in mind isn't becoz of the lens, but who's behind the camera :)

Juz my 2 cent :)

Nurr Kasih said...

hafeez.halim: hihi..inilah keja otai2 ye..meletak racun rumpai :). nti la dah reti sikit..ble la angkat lens mana2 yg ptut..tapi skrg ni banyak tak tau lagi. yes, set in mind isn't becoz of the lens, but who's behind the camera hoho..

thanks for the advice :).