Tuesday, March 08, 2011

Bukit Broga, Semenyih | Sebelum cahaya :D

lensa nurrkasih:

Broga Hill
Semenyih
Ku teringat hati
Yang bertabur mimpi
Ke mana kau pergi cinta
Perjalanan sunyi
Engkau tempuh sendiri
Kuatkanlah hati cinta

Ingatkan engkau kepada
Embun pagi bersahaja
Yang menemanimu sebelum cahaya

Ingatkan engkau kepada
Angin yang berhembus mesra
Yang kan membelaimu cinta
Kekuatan hati yang berpegang janji
Genggamlah tanganku cinta
Ku tak akan pergi meninggalkanmu sendiri
Temani hatimu cinta

Lagu: Sebelum Cahaya (Letto)

lensa kecil: Kerinduan pada Broga haha... Pada redup paginya, pada alunan lalangnya dan pada angin sepoi bahasanya. Manusia datang dan pergi, namun Broga tetap setia menanti ;).


* Oh minggu depan akan diadakan 3rd Putrajaya International Hot Air Balloon Fiesta 2011. Jom jumpa di sana ^_^.

14 nurr click(s):

enasoffy said...

nice view!!

adrenalina said...

dasat nyer...mmg selalu ramai ke kat Broga???bukit pun dah xnampak hijau sbb penuh dengan orang hehehe

will wait for the hot air ballon entry!!!

Faaein Himura said...

pergh... cantik!.. bilalah saya dapat pergi ke sana.. jeles ni.. huhuhu..

yangyuyu said...

miss broga jugak, eh baru sy ingat fundee tak upload pun gambar kita 2 kat atas tu ye, nanti sy nak tuntu..kenangan tu...hihi

hotballon tu sy nak pegi hari keja la...awk camna

afzan said...

ramai betul org pergi broga eh. berduyun-duyun org tua-tua kata :)

hot balloon? saya tengok dari jauh saje :(

Fieza79 said...

view yg cantek...suka laa..ehh kalau tk silap ada satu drama penah bt penggambaran kat sini kan...ahh legenda budak setan tu..hehee

lalang jgk yg cntik kan buat penggambaran n photoshooting ni...

Nurr Kasih said...

~ enasoffy: yup kat broga mmg cantik viewnya.. free2 boleh try panjat :D.

~ adrenalina: haha mmg dasyat. apa entah yg dicari..tp serius mmg best sgt dapat menawan broga..

ok nti dh pegi hot baloon nurr update ye :).

~ Faaein Himura: Insya-Allah ada masa pegi la..tak lari broga tu faaein hehe..

Nurr Kasih said...

~ ummi: oh ye?? hihi mmg kenangan..nti nak suruh send kat email la :D

yg hot baloon tu, klu dpt cuti nak pegi juga time waktu keje tp klu tak pegi sabtu la jwbnya..apa2hal roger tau ;)

~ afzan: mmg berduyun2. suka sgt mereka2..lg2 budak2 u. ada je trip ke sana.

tak pe tgk dri jauh la hot baloon tu..nti kami2 upload gambar ye.

~ fieza79: legenda budak setan buat kat sini ke kak? huhu baru tau.

a'ah lalang dia yang buat cantik sgt view tu..

CathJ said...

beautiful photo... beautiful view...

Sasa Al-Sharif said...

mcm deretan klip video :) nice

Nurr Kasih said...

~ CathJ: thanks kak..

Nurr Kasih said...

~ Sasa: :)

eezance said...

wah.. bestnya dapat pegi broga hill.. :)

nanti kte pegi sama eh kak Nurr.. :)

inshaAllah, sy nk join juga hot ballon tu..

Nurr Kasih said...

~ eezance: jom2 ada kelapangan bole pegi sama2 kat broga lagi :).

ok2, Insya-Allah jumpa di hot baloon nti ye :D